Vochtbestrijding Niel – vochtproblemen verhelpen

Vochtbestrijding wordt door veel inwoners van Niel gezien als noodzakelijk kwaad. Toch is het verwijderen van schimmel en het oplossen van vochtproblemen enorm belangrijk voor je gezondheid en woning. Met het oplossen van opstijgend vocht of het uitvoeren van een kelderdichting verlaag je de luchtvochtigheid, heb je minder last van insecten en voorkom je problemen zoals vocht- en schimmelplekken!

Op deze pagina lees je meer over verschillende vochtproblemen en hoe je deze kunt oplossen. Je leest waarom het verwijderen van schimmelplekken zo belangrijk is en krijgt meer informatie over de kosten voor vochtbestrijding. Wil je zoveel mogelijk besparen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van vochtbestrijders uit Niel!

Voordelen van onze vochtbestrijding service in Niel

Ook besparen op de vochtbestrijding in huis? Kom goedkoop van al je vochtproblemen af door de offertes van meerdere experts met elkaar te vergelijken!

  • Je krijgt duidelijk inzicht in de tarieven van meerdere vochtbestrijding experts.
  • Kies zelf voor de vochtbestrijding expert uit Niel die het beste bij je past.
  • Bespaar tot wel 40% op de prijzen van jouw vochtbestrijding.
  • Het aanvragen en vergelijken van offertes is gratis en helemaal vrijblijvend.

vochtbestrijding Niel

Inhoud van deze pagina:

Opstijgend vocht | Doorslaand vocht | Condensatievocht | Vochtige kelder | Premie vochtbestrijding | Vrijblijvende offertes


Waarom vochtproblemen in huis verhelpen?

Heb je last van schimmel op de muren? Of heb je lelijke vochtplekken op de muur ontdekt? Het is enorm belangrijk om niet alleen de symptomen te verwijderen, maar om ook de oorzaak aan te pakken. Het bestrijden van dergelijke vochtproblemen heeft een aantal belangrijke voordelen.

  • Je creëert een lagere luchtvochtigheid en een beter en gezonder leefklimaat in huis.
  • Vochtbestrijding voorkomt schade aan de constructie van je huis.
  • Je hebt geen last meer van schimmels en andere vochtplekken.
  • Vochtbestrijding beschermt ook al je inboedel van vochtproblemen.
  • Met vochtbestrijding heb je minder last van insecten in huis.

opstijgend vocht Niel

Opstijgend vocht in Niel

Opstijgend vocht is in Niel een veel voorkomend probleem. Hierbij trekt het grondwater via de fundering in het metselwerk van je woning. Het trekt langzaam omhoog, waarna het aan de binnenkant van de wanden vocht- en schimmelplekken veroorzaakt. Naast de schade aan je wanden, veroorzaakt opstijgend vocht ook schade aan de constructie van het huis. Je herkent opstijgend vocht door vochtplekken op binnen- of buitenmuren, vlak boven het grondoppervlak. Het gevolg is een loslatende wandafwerking, schimmelgroei of een muffe geur. Voordat je opstijgend vocht gaat bestrijden, laat je best een professionele vochtdiagnose uitvoeren. De symptomen van opstijgend vocht zijn namelijk vergelijkbaar met die van doorslaand regenwater.

Opstijgend vocht bestrijden

Het is belangrijk om opstijgend vocht zo snel mogelijk te bestrijden. Dit doet de vochtbestrijding expert door ervoor te zorgen dat het grondwater niet meer omhoog in het metselwerk kan trekken. Dit doet hij door middel van twee verschillende technieken: het onderkappen of injecteren van muren. In beide gevallen brengt de vakman uit Niel een waterkering aan zodat grondwater geen kans meer maakt. Welke methode voor jouw situatie de beste keuze is, is onder meer afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en je budget.

Muren injecteren in Niel

Een iets voordeligere optie is het injecteren van de buitenmuur. De vakman uit Niel maakt kleine boorgaatjes, vlak boven het maaiveld. Via deze gaatjes spuit hij een vochtwerend injectiemiddel dat ervoor zorgt dat grondwater niet verder omhoog kan kruipen. De prijzen liggen rond de €100,- per lopende meter en is een stuk minder ingrijpend voor de constructie van het huis.


Muren injecteren: het proces uitgelegd

Benieuwd hoe het injecteren werkt? Bekijk dan deze video.


Muren onderkappen

Bij het onderkappen van de muren brengt de vakman uit Niel een waterkering aan in het metselwerk. Hiervoor verwijdert hij onderaan de muur een rij stenen, plaatst een vochtwerend materiaal en plaatst de gevelstenen weer terug. Onderkappen is een definitieve oplossing om opstijgend grondwater te voorkomen, maar de werkzaamheden zijn intensief. De prijzen liggen tussen de €100,- tot €150,- per lopende meter.

Wat kost vochtbestrijding van opstijgend vocht in Niel?

Vochtbestrijding van opstijgend vocht, middels: Gemiddelde prijs*
Muren onderkappen €100,- tot €150,- per lopende meter
Muren injecteren Vanaf €100,- per lopende meter

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.


Besparen op vochtbestrijding?

Kies de vakman uit Niel met het beste aanbod en bespaar tot wel 40% op de kosten!


doorslaand vocht Niel

Vochtproblemen door doorslaand vocht

Vochtproblemen door doorslaand vocht ontstaan vaak bij oudere, poreuze buitenmuren. Je krijgt last van vochtige muren door het regenwater dat tegen de voorgevel aanslaat, via het metselwerk naar binnen wordt gezogen. De vochtige muren vertonen dezelfde symptomen als bij opstijgend grondwater: er ontstaan lelijke vochtplekken, de wandafwerking laat mogelijk los en je krijgt last van schimmel. Ook ontstaat er een muffe geur en stijgt de luchtvochtigheid in huis. De twee vochtproblemen lijken op elkaar, maar moeten op een totaal andere manier behandeld worden. Des te belangrijker is het dus dat een vochtbestrijding expert uit Niel een correcte vochtdiagnose stelt.

Doorslaand vocht behandelen

Om doorslaand vocht te behandelen is het belangrijk dat je de muur volledig waterdicht maakt. Hiervoor gebruikt de vakman uit Niel twee verschillende technieken. De eerste is het impregneren van het muuroppervlak. Daarnaast is het ook mogelijk om de buitenmuren waterdicht te maken met vochtwerende verf of gevelbekleding. Hiermee verander je wel het uiterlijk van de buitenmuur.

Muren impregneren in Niel

Het impregneren van muren is een relatief simpele techniek die in Niel ook veel preventief gebruikt wordt. Het impregneermiddel verzadigt het metselwerk, waardoor regenwater niet naar binnen kan dringen. Ook beschermt het de gevel tegen vervuiling en zorgt het voor een frisse uitstraling. Het kost gemiddeld €8,- tot €12,- en moet na ongeveer tien jaar herhaald worden.


Muren impregneren: het resultaat

Benieuwd naar de effecten van impregneren? Bekijk dan deze video.


Nieuwe gevelbekleding, verf of voegen

Er zijn ook andere manieren om de muur waterdicht te maken. Het aanbrengen van gevelbekleding geeft je huis een compleet ander uiterlijk en beschermt de gevel van vochtproblemen. Daarnaast verbetert het de isolatie en draagt het bij aan een waardevermeerdering van je woning. De prijzen hiervan liggen, afhankelijk van het soort gevelbekleding, tussen de €25,- tot €250,- per m². Nieuwe voegen aanbrengen of de gevel verven zijn goedkopere methodes.

Prijzen vochtbestrijding van doorslaand vocht

Vochtbestrijding van doorslaand vocht, middels: Gemiddelde prijs*
Muren impregneren €8,- tot €12,- per m²
Nieuwe gevelbekleding €25,- tot €250,- per m² (van kaleien tot steenstrips)
Nieuwe voegen Vanaf €40,- per m² (inclusief verwijderen van de voegen)

*Let op: dit is een gemiddelde prijs. Exacte prijsopgaves ontvangen? Vraag dan vrijblijvende offertes aan.

condensatievocht Niel

Vochtproblemen door condensatievocht

In ieder huis in Niel ontstaat condensatievocht. Dit is pas een probleem op het moment dat het niet naar buiten wordt afgevoerd. Het blijft dan op de ramen, muren en plafonds staan, met vervelende schimmelplekken als gevolg. Je herkent dit door druppels op het plafond of op het raam. De vochtproblemen ontstaan overal in huis. In Niel komen ze vooral in badkamers, keukens en slaapkamers voor, omdat hier extra condensatievocht ontstaat. Er is maar één manier om vochtproblemen door condensatievocht te behandelen: door beter in huis te ventileren. Met beter ventileren voer je het condensatievocht af naar buiten en voorkom je andere problemen. Laat de problemen op de wanden en plafonds daarna zo snel mogelijk verwijderen.

Ventilatie in huis verbeteren

Er zijn in principe twee manieren om je woning beter te ventileren om zo condensatievocht te bestrijden: natuurlijke of mechanische ventilatie. Bij natuurlijke ventilatie gaat het om ventilatieroosters. Het is aan te raden om deze 24 uur per dag geopend te houden om de luchtvochtigheid op peil te houden. Een ventilatierooster laat je al installeren vanaf €50,-. Mechanische ventilatie is iets duurder. Een systeem kost ongeveer €1.500,- tot €6.000,-.

Prijzen vochtbestrijding van condensatievocht

Vochtbestrijding van condensvocht, middels: Gemiddelde prijs*
Natuurlijke ventilatie Vanaf €50,- voor één ventilatierooster
Mechanische ventilatie €1.500,- tot €6.000,-

*Let op: dit is een gemiddelde prijs. De exacte prijzen zijn afhankelijk van diverse factoren.


Vochtproblemen? Vind een geschikte vochtbestrijder!

Kies de vochtbestrijder uit Niel met het beste aanbod en bespaar op de kosten!


kelderdichting in Niel

Vochtige kelder

Een kelder is vaak de meest vochtige ruimte. Dat is niet heel gek, want door de ligging van de kelder, is deze omringd door grondwater. Een vochtige kelder hoeft geen probleem te zijn. Als je de kelder wilt gebruiken als leefruimte, dan is het wel belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te brengen. Er zijn verschillende oorzaken van vochtige kelders, dus hoe je de vochtproblemen het beste kunt oplossen is afhankelijk van het soort vochtprobleem. Vochtige kelders ontstaan onder andere door problemen met opstijgend grondwater of een lekkage tussen de aansluiting van de keldermuren en -vloer of plafond.

Het oplossen van vochtproblemen in de kelder gebeurt vaak door middel van een kelderdichting.

Kelderdichting Niel

Met een kelderdichting maak je de kelder waterdicht. Het waterdicht maken van de kelder is met name belangrijk als je de ruimte wilt gebruiken als extra werk- of zelfs leefruimte. Bij een kelderdichting komt het vaak neer op het waterdicht maken van de keldermuren, -vloer en het plafond. Voor een kelderdichting zijn verschillende technieken geschikt, maar in Niel wordt voornamelijk de bekuiping gebruikt. Daarnaast wordt er bij een kelderdichting ook vaak gebruik gemaakt van drainage.

Bekuiping

Als kelderdichting in een vochtige kelder, kiezen vochtbestrijders uit Niel vaak voor een bekuiping. Bij een kelderdichting met een bekuiping maakt de vochtbestrijder de muur waterdicht met behulp van een verschillende, waterdichte mortels. Om lekkages in de kim te voorkomen brengt de vochtbestrijder hier vaak een versterkte hiel aan. Een bekuiping kost gemiddeld €4.000,- voor een gemiddelde kelder.

Kelderdrainage

Bij een kelderdichting wordt ook vaak kelderdrainage ingezet. Door insijpelend grondwater komt het namelijk geregeld voor dat er een teveel aan water is. Een kelderdichting zorgt ervoor dat er geen grondwater meer bijkomt en een kelderdrainage voert al het overtollig water af. Kelderdrainage gebeurt onder andere via de vloer, de kim of via de wanden. Het water wordt afgevoerd via een afvoerkanaal, zodat de luchtvochtigheid op peil blijft. Draineren bij een kelderdichting kost gemiddeld €3.000,-.

Prijzen kelder waterdicht maken

Kelder waterdicht maken, middels: Gemiddelde prijs*
Bekuiping Vanaf €4.000,- voor een gemiddelde kelder
Kelderdrainage Vanaf €3.000,- voor een gemiddelde kelder

*Let op: dit is een gemiddelde prijs. De exacte prijzen zijn afhankelijk van diverse factoren. Bij bekuiping en drainage hangt het af van de wijze van aanbrengen. Zo kunnen de prijzen van bekuiping en drainage oplopen tot €10.000,-. Het is dus slim om offertes te vergelijken.


Overweeg je kelderdichting in Niel?

Een goede keuze. Vergelijk offertes & bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis offertes aanvragen


Premie vochtbestrijding Niel

Vochtbestrijding kan aardig in de kosten lopen, maar het is wel belangrijk om problemen zo snel mogelijk te behandelen. Om je tegemoet te komen in de kosten kun je een premie aanvragen. Er zijn voor het behandelen van vochtbestrijding verschillende premies beschikbaar. In 2018 krijg je via de verbeteringspremie een vergoeding van €750,- voor het bestrijden van optrekkend grondwater. Meer hierover lees je op vlaanderen.be. Via de renovatiepremie krijg je een vergoeding voor zowel het oplossen van optrekkend grondvocht als voor het bestrijden van insijpelend grondvocht in de kelder. Op wonenvlaanderen.be lees je meer over de voorwaarden en de hoogte van de renovatiepremie.

Naast deze landelijke premies is het ook mogelijk om eventuele gemeentelijke of lokale premies aan te vragen. Deze vind je gemakkelijk via premiezoeker.be.

Vochtspecialist in Niel nodig?

Last van vocht in huis? Schakel een vochtspecialist in via het formulier.

Vergelijk gratis offertes

Vergelijk op je gemak diverse offertes van vochtexperts uit je regio.

Bespaar tot 40%

Kies voor de vakman met de beste offerte en bespaar op de totaalprijs!


Vochtbestrijders bij jou in de buurt

Mechelen | Turnhout | Heist-op-den-Berg | Brasschaat | Geel | Mol | Lier | Schoten | Brecht

vochtproblemen bestrijden in Niel

Vrijblijvende offertes – vochtbestrijding Niel

Wil je de vochtproblemen in huis graag zo snel mogelijk oplossen? Of ben je op zoek naar goedkope manieren op opstijgend grondvocht te bestrijden? Voor het behandelen of verwijderen van schimmel- en vochtplekken kun je best een vochtbestrijder uit Niel inschakelen. Alleen dan ben je verzekerd van een professionele vochtdiagnose en weet je zeker dat je voor altijd van je vochtproblemen verlost bent. Vergelijk de offertes van meerdere specialisten en bespaar tot 40% op je vochtbestrijding!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan!