Vochtbestrijding Hoogstraten – vochtproblemen verhelpen

Vochtplekken op de muren of schimmel op het plafond? Met de juiste vochtbestrijding voorkom en bestrijd je deze én andere vervelende vochtproblemen in huis! Of je nu last hebt van opstijgend vocht of van een vochtige kelder: de vochtbestrijders uit Hoogstraten zorgen ervoor dat de luchtvochtigheid snel weer daalt!

Op deze pagina lees je over vochtbestrijding in Hoogstraten en welke vochtproblemen geregeld voorkomen. Je krijgt meer informatie over de prijzen en leest wat je moet doen als je last hebt van vochtige muren. Wil je meer informatie over de tarieven? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes van vochtspecialisten bij jou in de buurt.

Voordelen van onze vochtbestrijding service in Hoogstraten

Als je aan vochtbestrijding toe bent, dan is het verstandig om de prijsopgaven van meerdere vochtspecialisten met elkaar te vergelijken. Waarom? Omdat je alleen dan verzekerd bent van de vochtbestrijder met het beste aanbod! Het gebruik van onze offerteservice heeft een aantal belangrijke voordelen:

 • Het gebruik van onze offerteservice is gratis en helemaal vrijblijvend.
 • Je krijgt een duidelijk inzicht in de tarieven van meerdere vochtspecialisten uit Hoogstraten.
 • Kies zelf de vochtbestrijder met het beste aanbod en bespaar zo tot 40% op de kosten!

vochtbestrijding Hoogstraten

Inhoud van deze pagina:

Opstijgend vocht | Doorslaand vocht | Condensatievocht | Vochtige kelder | Premie vochtbestrijding | Vrijblijvende offertes


Waarom vochtproblemen in huis verhelpen?

Vochtbestrijding is enorm belangrijk. Wanneer je vochtproblemen opmerkt, zou je zo snel mogelijk contact moeten opnemen met een vochtbestrijding expert uit Hoogstraten. Waarom? Omdat de problemen gevolgen hebben voor je gezondheid en je woning. Hieronder staan een aantal belangrijke redenen waarom je vochtproblemen in huis zo snel mogelijk moet verhelpen.

 • Een te hoge luchtvochtigheid heeft vervelende gevolgen voor je gezondheid.
 • Vochtproblemen gaan gepaard met meer ongedierte en insecten in huis.
 • Schimmel en vochtplekken geven je woning een slordige en vieze uitstraling.
 • De vochtproblemen hebben slechte gevolgen voor de constructie van je woning.

opstijgend vocht bestrijden Hoogstraten

Opstijgend vocht in Hoogstraten

Eén van de meest voorkomende vochtproblemen in Hoogstraten is opstijgend vocht. Dit gebeurt vooral bij oudere huizen waar nog geen waterkering in de muur aanwezig is. Bij problemen met opstijgend vocht, neemt de fundering grondwater op. Dit water trekt vervolgens langzaam maar zeker omhoog, richting jouw buiten- en binnenmuren.

Het is lastig om opstijgend vocht te herkennen, omdat de uitingen erg vergelijkbaar zijn met de problemen die ontstaan bij bijvoorbeeld doorslaand vocht. Je kunt in ieder geval vochtplekken ontdekken op zowel de binnenkant als de buitenkant van je gevel. Vaak bevinden deze zich relatief dicht bij het grondoppervlak. Ook ontstaan er muffe geurtjes, schimmelplekken en kan je wandafwerking door de vochtige muur los gaan laten. Het verwijderen van de schimmel is niet voldoende om voorgoed van je problemen verlost te zijn. Daarvoor moet je de oorzaak bestrijden.

Opstijgend vocht bestrijden

De enige manier om opstijgend vocht te bestrijden is door middel van een waterkering. Met een waterkering zorg je ervoor dat het grondwater in de fundering niet langer omhoog kan trekken. De muur krijgt zo de kans om goed te drogen en de vochtproblemen keren niet meer terug. Er zijn verschillende manieren om een waterkering te realiseren. In Hoogstraten kiezen veel vochtbestrijding specialisten voor:

 • het onderkappen van de buitenmuren;
 • het injecteren van de binnen- of buitenmuren.

Muren injecteren in Hoogstraten

Injecteren is een methode die in Hoogstraten veel gebruikt wordt. Hierbij maken de vochtbestrijding specialisten uit Hoogstraten kleine boorgaten in de voegen van je gevel. Via deze gaten spuiten zij een vochtwerend middel de muur in. Dit houdt het grondvocht vanuit de fundering tegen, zodat je muur de kans krijgt om te drogen.

Na het injecteren maken de vakmannen de voegen weer dicht, waarna er niets meer van te zien is. Dit is eveneens een permanente oplossing en kost ongeveer €100,- per lopende meter.


Muren injecteren: het proces uitgelegd

Benieuwd hoe het injecteren werkt? Bekijk dan deze video.


Muren onderkappen

Wie zijn gevelmuren laat onderkappen is voorgoed verlost van opstijgend grondvocht. Het onderkappen gebeurt door middel van een waterdicht materiaal, zoals pvc, dat de vochtbestrijding expert uit Hoogstraten in de gevel plaatst. Hij verwijdert een rij bakstenen, plaatst de waterkering en metselt de muur daarna weer dicht. Dit gebeurt meter voor meter, zodat de constructie van de woning niet verzwakt. Het onderkappen kost gemiddeld €100,- tot €150,- per lopende meter.

Wat kost vochtbestrijding van opstijgend vocht in Hoogstraten?

Vochtbestrijding van opstijgend vocht, middels: Gemiddelde prijs*
Muren onderkappen €100,- tot €150,- per lopende meter
Muren injecteren Vanaf €100,- per lopende meter

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.


Vochtproblemen? Effectieve vochtbestrijding in Hoogstraten.

Laat de vochtproblemen definitief oplossen door een vochtspecialist.


doorslaand vocht behandelen Hoogstraten

Vochtproblemen door doorslaand vocht

Doorslaand vocht is een ander veelvoorkomend probleem in Hoogstraten. Hoewel de symptomen vergelijkbaar zijn, moet je dit probleem op een ander manier bestrijden. Bij dit probleem gaat het namelijk om regenwater dat wordt opgenomen door poreus metselwerk. Via het metselwerk trekt het regenwater naar binnen, waardoor het zowel aan de binnen- als aan de buitenkant van de gevelmuren tot uiting komt.

Hoe kun je dit probleem herkennen?

Net als bij opstijgend grondvocht, kun je de vochtproblemen herkennen door nare vochtplekken op de muren en schimmel. Het behang of de verflaag laat los en er ontstaat muffe luchtjes. Vaak bevinden de vochtproblemen zich hoger op de muur dan bij problemen door opstijgend grondvocht. Het verwijderen van de schimmels alleen is niet voldoende, je moet ook de onderliggende oorzaak snel behandelen.

Doorslaand vocht behandelen

Je kunt doorslaand regenwater behandelen door je buitenmuur te beschermen tegen regenwater. Veel mensen kiezen ervoor om hun muur waterdicht te maken, zodat regenwater niet langer de kans krijgt om het huis binnen te dringen. Er zijn verschillende manieren waarop je de buitenmuren waterdicht kunt maken. Je kunt:

 • de muren impregneren;
 • gevelbekleding aanbrengen;
 • de gevel schilderen met vochtwerende verf;
 • de voegen verwijderen en vernieuwen.

Muren impregneren in Hoogstraten

Impregneren maakt je muur volledig waterdicht. Het impregneermiddel dat bij impregneren wordt gebruikt verzadigt het metselwerk, waardoor neerslag er niet meer doorheen dringt. De prijzen liggen op ongeveer €8,- tot €12,- per m². Hiermee bescherm je je gevel voor ongeveer 10 jaar tegen doorslaand vocht. Hierna moet je de muur opnieuw laten behandelen.


Muren impregneren: het resultaat

Benieuwd naar de effecten van impregneren? Bekijk dan deze video.


Nieuwe gevelbekleding, verf of voegen

Door te kiezen voor nieuwe gevelbekleding, een vochtwerende verf of het herstellen van de voegen geef je de gevel een compleet vernieuwde en frisse uitstraling. Met gevelbekleding kun je het uiterlijk zelfs helemaal veranderen! De kosten liggen hoger dan voor het impregneren van de buitengevel, maar het zorgt ook voor een grotere waardevermeerdering. Voegen verwijderen en vernieuwen kost gemiddeld €40,- per m² en voor nieuwe gevelbekleding variëren de tarieven van €25,- tot zelfs €250,- per m².

Prijzen vochtbestrijding van doorslaand vocht

Vochtbestrijding van doorslaand vocht, middels: Gemiddelde prijs*
Muren impregneren €8,- tot €12,- per m²
Nieuwe gevelbekleding €25,- tot €250,- per m² (van kaleien tot steenstrips)
Nieuwe voegen Vanaf €40,- per m² (inclusief verwijderen van de voegen)

*Let op: dit is een gemiddelde prijs. Exacte prijsopgaves ontvangen? Vraag dan vrijblijvende offertes aan.

condensatievocht oplossen Hoogstraten

Vochtproblemen door condensatievocht

Condensatievocht kun je niet voorkomen of verwijderen, dit is namelijk overal aanwezig. Met koken, douchen, sporten en zelfs ademhalen ontstaat er condensatie. Op het moment dat dit de woning niet kan verlaten blijft het hangen aan de ramen, plafonds of binnenmuren. Eén van de meest bekende symptomen van condensatie zijn dan ook beslagen ramen. Heb jij ook last van beslagen ramen als je opstaat ’s ochtends? Grote kans dat jij je huis niet voldoende ventileert, waardoor het condensatievocht de luchtvochtigheid in huis verhoogd.

Hoe kun je condensatievocht het beste behandelen?

Er is maar één manier om condensatievocht zoveel mogelijk te bestrijden. Dat is door middel van ventileren. Met een goede ventilatie in huis komt er namelijk voldoende verse lucht naar binnen en wordt al het condensatievocht naar buiten afgevoerd.

Ventilatie in huis verbeteren

Het verbeteren van de ventilatie hoeft in Hoogstraten niet veel te kosten. Laat bijvoorbeeld je ventilatieroosters dag en nacht openstaan. Heb je nog geen ventilatierooster? Je laat al een rooster plaatsen vanaf €50,-. In nieuwbouwhuizen wordt tegenwoordig een mechanisch ventilatiesysteem geïnstalleerd: dit kun je ook in jouw bestaande woning laten plaatsen. Houd dan wel rekening met hogere kosten van gemiddeld €1.500,- tot €6.000,-.

Prijzen vochtbestrijding van condensatievocht

Vochtbestrijding van condensvocht, middels: Gemiddelde prijs*
Natuurlijke ventilatie Vanaf €50,- voor één ventilatierooster
Mechanische ventilatie €1.500,- tot €6.000,-

*Let op: dit is een gemiddelde prijs. De exacte prijzen zijn afhankelijk van diverse factoren.


Vocht in huis? Vakkundige vochtbestrijding!

Kies de vochtbestrijder uit Hoogstraten met het beste aanbod en bespaar op de kosten.


vochtige kelder Hoogstraten

Vochtige kelder

Dat veel kelders vochtig zijn is niet heel verrassend. Door de ligging van de kelder is deze natuurlijk omringd door grondvocht. Het grondvocht voert continu een drukkende werking uit op de muren van de kelder. Hierdoor is de kelder vatbaar voor lekkages en opstijgend grondvocht.

Heb je last van een vochtige kelder dan is dit geen geschikte plek om te leven, werken of zelfs om je spullen op te slaan. Door de hogere luchtvochtigheid en mogelijk zelfs lekkages loop je altijd het risico op vochtschade aan je spullen of boodschappen. Ook is de kans op ongedierte groter en is er simpelweg geen sprake van een gezond leefklimaat.

Kelderdichting Hoogstraten

Last van een vochtige kelder? Kies dan voor een kelderdichting. Met een kelderdichting maak je de ruimte volledig waterdicht en kun je deze inzetten als opslagruimte, werkruimte of zelfs extra leefruimte. Een kelderdichting gebeurt op verschillende manieren, afhankelijk van de oorzaak van de vochtproblemen. Heb je bijvoorbeeld last van lekkages, dan is een bekuiping een goede keuze. Is er sprake van overtollig water, kies dan naast een kelderdichting ook voor drainage. De kosten van een kelderdichting zijn volledig afhankelijk van het formaat van de ruimte.

Bekuiping

Bij een kelderdichting kun je onder andere kiezen uit een vaste- of soepele bekuiping. Bij een vaste bekuiping maken de vochtbestrijding experts de vochtige keldermuren waterdicht met behulp van verschillende mortels. Bij een soepele bekuiping wordt de kelderdichting gedaan met behulp van een soepele folie. De vochtbestrijding experts brengen de folie aan tegen de vochtige keldermuren en hiervoor plaatsen zij nieuw metselwerk. Een kelderdichting met behulp van een bekuiping is uit te voeren vanaf gemiddeld €4.000,-.

Kelderdrainage

Om de luchtvochtigheid te verlagen is het vaak noodzakelijk om de kelderdichting te combineren met drainage. Drainage houdt in dat overtollig water wordt afgevoerd naar de riolering. Je kunt onder andere kiezen voor vloerdrainage. Hierbij leggen de vochtbestrijding experts een noppenmembraan op de vloer aan, waarna het water wordt opgevangen in een speciaal verzamelpunt. De kosten van een kelderdrainage starten vanaf €3.000,- voor een gemiddelde kelder. Bij een groter oppervlak lopen de kosten uiteraard ook verder op.

Prijzen kelder waterdicht maken

Kelder waterdicht maken, middels: Gemiddelde prijs*
Bekuiping Vanaf €4.000,- voor een gemiddelde kelder
Kelderdrainage Vanaf €3.000,- voor een gemiddelde kelder

*Let op: dit is een gemiddelde prijs. De exacte prijzen zijn afhankelijk van diverse factoren. Bij bekuiping en drainage hangt het af van de wijze van aanbrengen. Zo kunnen de prijzen van bekuiping en drainage oplopen tot €10.000,-. Het is dus slim om offertes te vergelijken.


Overweeg je kelderdichting in Hoogstraten?

Een goede keuze. Vergelijk offertes & bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis offertes aanvragen


Premie vochtbestrijding Hoogstraten

Voordat je symptomen zoals schimmel en vochtplekken kunt verwijderen, is het belangrijk dat je eerst de vochtproblemen laat oplossen. Het oplossen van de vochtproblemen kost, afhankelijk van de oorzaak, relatief veel geld. Gelukkig is het in Hoogstraten mogelijk om premies aan te vragen. Een premie houdt de kosten van de vochtbestrijding laag. Via premiezoeker.be vind je snel en gemakkelijk welke premies je in jouw regio kunt aanvragen. Op dit moment kun je onder andere de volgende premies aanvragen:

 • De renovatiepremie: voor het oplossen van opstijgend grondvocht krijg je een premie van 20% of 30% van de totale facturen. Lees meer hierover op vlaanderen.be.
 • De verbeteringspremie: voor het oplossen van opstijgend grondvocht krijg je een vergoeding van €750,-. De verbeteringspremie wordt binnenkort samengevoegd met de renovatiepremie en verdwijnt binnenkort. Hierover lees je meer op vlaanderen.be.

Vochtspecialist in Hoogstraten nodig?

Last van vocht in huis? Schakel een vochtspecialist in via het formulier.

Vergelijk gratis offertes

Vergelijk op je gemak diverse offertes van vochtexperts uit je regio.

Bespaar tot 40%

Kies voor de vakman met de beste offerte en bespaar op de totaalprijs!


Vochtbestrijding experts in jouw regio:

Mechelen | Turnhout | Heist-op-den-Berg | Brasschaat | Geel | Mol | Lier | Schoten | Brecht

vochtproblemen bestrijden Hoogstraten

Vrijblijvende offertes – vochtbestrijding Hoogstraten

Wil je eindelijk de vochtproblemen in huis oplossen? Voor het behandelen of bestrijden van doorslaand- of opstijgend vocht kun je best een vochtbestrijding expert uit Hoogstraten inschakelen. Vergelijk de tarieven van meerdere vochtbestrijding experts en kies de vakman uit Hoogstraten met het beste aanbod. Zo weet je zeker dat je niets teveel betaalt en bespaar je zelfs tot wel 40% op de kosten!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan!